Prantsuse minister: britid peaksid võimalikult ruttu EList lahkuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Sapin.
Michel Sapin. Foto: SCANPIX

Prantsuse rahandusminister Michel Sapin rõhutas täna, et Suurbritannia peab pärast ajaloolist referendumit võimalikult kiiresti Euroopa Liidust lahkuma ja tõrjus spekulatsioone, et lahkumine ei pruugigi aset leida.

Sapin ütles telekanalile France-2, et Prantsuse ja Saksa juhtide vahel ei ole Suurbritannia EList lahkumise ajakava suhtes erimeelsusi, ehkki Prantsuse ametnikel näib sellega ühele poole jõudmisega eriti kiire olevat.

«Kas Suurbritannia peaks kiiresti lahkuma? Jah. Prantsusmaa on nagu Saksamaagi arvamusel, et Suurbritannia hääletas, hääletas Brexiti poolt ja Brexiti läbiviimist tuleb otsekohe alustada.»

ELi võimud ei tohi lasta Suurbritannial jääda ühendusse määramata ajaks põhimõttel eks me hiljem näe, vaid peavad sundima Suurbritanniat eelmise nädala referendumi tagajärgedega leppima, märkis ta.

Suurbritannia EList lahkumise teema on esikohal ka Prantsuse presidendi François Hollande'i ja Saksa kantsleri Angela Merkeli tänasel kohtumisel Berliinis, millest võtavad osa veel Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk ja Itaalia peaminister Matteo Renzi.

Homme ja kolmapäeval arutatakse Suurbritannia küsimust Euroopa Ülemkogul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles