Luure: Kim Jong-un on nelja aastaga juurde võtnud 40 kilo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Korea liider Kim Jong-un on pärast võimuletulekut võtnud juurde 40 kilo, teatas Lõuna-Korea luureteenistus täna.

Noor diktaator kannatab ka insomnia ja paranoia käes, lisas Riiklik Luureteenistus (NIS) parlamendikomisjonile esitatud raportis.

2011. aasta detsembris võimule pääsedes kaalus ta umbes 90 kilo ning hetkel umbes 130, sõnas parlamendiliige Lee Cheol-woo ajakirjandusele pärast luureagentuuri briifingut.

Samuti kannatab ta magamatuse ning paranoia käes, lisas ta.

«Ta pöörab palju tähelepanu ohtudele, mis tema võimu ähvardavad, sealhulgas sõjaväele, tema isiklik julgeolek on muutunud ta kinnisideeks,» ütles parlamendiliige.

«Teda on haaranud laussöömine ja -joomine, suure tõenäosusega kujunevad tal välja mitmed täiskasvanute haigused,» sõnas Lee.

Põhja-Korea liidrit on propagandavideodel sagedasti näha ka sigaret näpus.

Kimi isa ja vanaisa Kim Jong-il ning Kim Il-sung olid samuti ülekaalulised ning sarisuitsetajad. Kumbki juht suri südameatakki.

Samuti kinnitas NIS, et liidri kunagine mõjukas tädi Kim Kyong-hui on jätkuvalt elus, hoolimata sellest, et ta pole avalikkuse ette astunud alates oma abikaasa Jang Song-thaeki hukkamist.

«Ta langes pärast abikaasa hukkamist alkoholismi küüsi ning viibib nüüd hoole all Pyongyangi äärelinnas,» sõnas Lee.

Jang, kes oli kunagi tähtsuselt teine isik Põhja-Koreas, hukati 2013. aasta lõpus, süüdistatuna riigireetmises ja korruptsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles