Ukrainas tabatud prantsuse terrorist keeldus koostööst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas tabatud Prantsuse kodanik Gregoire M, keda kahtlustatakse terrorirünnakute ettevalmistamises Prantsusmaal, keeldus koostööst võimudega, kirjutas täna ajaleht Figaro.

Ajalehe andmetel tulid Ukrainasse sõitnud Nancy erikohtunik ja kaks uurijat 1. juulil sealt ilma igasuguse informatsioonita tagasi. Nende sõnul kordas 25-aastane mees vaid, et tal ei ole midagi öelda. Seejuures küsitleti teda terve päeva.

«Arvasin, et ta hakkab rääkima, kuid põrkusin väga kangekaelseks ja jäärapäiseks osutunud mehe otsa,» ütles erikohtunik ajalehele.

Ukraina julgeolekuteenistuse juht Vassõl Grõtsak sõnas varem, et Kiiev võib 2016. aasta jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel terrorirünnakute ettevalmistamises kahtlustatutava Prantsuse kodaniku peaprokuratuuri otsusel välja anda.

6. juunil ütles ta, et eriteenistuse töötajad korraldasid mais operatsiooni, mille tulemusel tõkestati hulk terrorirünnakuid Prantsusmaa jalgpalli EM-il. Muuhulgas peeti kinni terrorirünnakute ettevalmistamises kahtlustatav Prantsuse kodanik Gregoire M, kes otsis Ukrainas võimalusi osta relvi ja lõhkeainet.

Grõtsaki sõnul võisid rünnakud olla planeeritud mošeedes, sünagoogides ja valitsusasutustes.

Samal päeval teatas ajaleht Figaro, et Prantuse võimud algatasid kahtlustatava suhtes kriminaalasja.

8. juunil avaldas Ukrina julgeolekuteenistus YouTube'is videolõigu, kus Prantsuse neonats ja ukrainlane arutasid operatsiooni ettevalmistamist ja lõhkeaine üleandmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles