Saksa telekanal näitas parimal eetriajal kättemaksupornot (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viie aasta eest varastati taanlanna Emma Holteni alastifotod tema e-postkastist ja levitati neid internetis. Järgnevad aastad kulusid naisel võitluseks, et lasta need eemaldada, kuid nüüd näitas parimal eetriajal neid eetlastelegi tuttav Saksa telekanal RTL.

«Loata või lubatud pikantsed fotod - nende vahel on hiigelerinevus,» teatas saate lõpus saatejuht. Täpselt samamoodi näeb seda ka Holten, kellelt varastati 2011. aastal tundmatute isikute poolt fotod ning avaldati internetis. Sellele järgnes kolm aastat süstemaatilist alandamist internetis, kirjutas Saksa väljaanne die Welt.

Kui algul lootis Holten, et huvi vaibub aja jooksul, siis sai kiirelt selgeks, et tegu on naiivse seisukohaga. «Olen mõistnud, et asi ei ole piltides, vaid võimus,» selgitas naine väljaaandele. Internetimõnitajatele pakubki rõõmu see, kui saab võõrast noort naist alandades tema elu üle võimu omada.

Mullu otsustas Holten oma saatuse enda kätte võtta ning tegi ootamatu käigu - avaldas endast ise alastipildid. Projekti nimeks oli «Nõusolek» ning tähelepanu pälvis see kogu maailmas. Holten möönis oma siis, et temaga juhtunut see olematuks küll ei tee, kuid tegemist oli jämedama otsa enda kätte tagasi haaramisega.

RTL kirjeldas oma saates «Kümme pikantsemat lugu maailmas» põhjalikult kannatusi, mida noor naine läbi elama pidi - ning illustreeris seda piltidega, mis praeguseks 25-aastase naise e-postkastist varastati.

Veel hullem - RTL näitas pilte udustamata ja parimal eetriajal ning lasi saksa kuulsustel neid veel kommenteerida. Et asja sündsamaks teha, katsid osal piltidel Holteni rinnanibusid väiksed sinised tähekesed.

«Nägin saadet ning see oli minu jaoks ääretult haavav. Ma tunnen end väärkasutatuna,» sõnas Holten. Naise sõnul oli šokeeriv, et saatetegijad temaga eelnevalt ühendust ei võtnud ega vaevunud pilte udustama. Lisaks võtsid temaga ühendust tuttavad Saksamaalt, kuid olid 15. juunil Saksa televisioonis seda näinud.

Paljudel saates näidatud fotodel pole ma veel 18-aastanegi. Ma ei suuda ette kujutada, et sellise asja tegemine on lubatud, kommenteeris Holten. Ühestki ametlikust kanalist poleks RTLi toimetajad antud pilte niikuiniii kätte saanud, seega pidid nad olema need hankinud vastavatelt saitidelt.

2011. aastast saadik on Holten üritanud veebilehtede omanikega ühendust saata ning palunud neil fotod kustutada. Paljudel juhtudel on tema püüded luhtunud, sest nood asuvad väljaspool Euroopat ja USA-d ning ei pea seetõttu mingeid juriidilisi tagajärgi pelgama.

Telekanal RTL väitis ühtlasi oma saates, nagu oleks Holteni endine poiss-sõber pildid pärast paari lahkuminekut internetti üles riputanud, kuid Holteni sõnul ei vasta see tõele.

Welt küsis loole kommentaari ka RTLilt ning telekanali pressiesindaja sõnul käis Holten neil mullu hommikuses telesaates, kus teda näidati tugeva naisena, kes suudab enda eest seista. «Piltide näitamine oli selge viga, oleme tema ees vabandunud. Tegu oli möödapanekuga,» möönis pressiesindaja veel.

Siin näeb Holteni loal tehtud pilte.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles