Pakistani politsei otsib taga väidetavat ususolvajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Pakistanis varjub võimude eest kristlasest mees, kellele esitati süüdistus blasfeemias – tema moslemist sõber süüdistas, et ta oli solvanud luuletuses islamiusku.

Väidetavalt saatis Nadeem Jamesi nimeline jumalateotaja oma sõbrale Nadeem Masihmile mobiilirakenduse WhatsApp kaudu luuletuse, mis alandavat nii prohvet Muhamedi kui teisi islami pühasid tegelasi. «Politsei esitas Nadeeni Jamesi vastu blasfeemiaalustel süüdistuse ning otsib teda taga, sest ta põgenes oma kodust,» teatas kohalik võimuesindaja AFPle.

Nadeen Jamesi sugulased olevat võetud politsei andmeil kaitsva jälgimise alla – nagu ka kogu Punjabi provintsis Sara-e-Alamghiris linnas asuvad kristlaste linnaosad. Pakistani ranged reeglid pühaduseteotuse kohta näevad karistuseks ette surma ning vastavad süüdistused on varem läitnud vihaste rahvamasside spontaanseid rünnakuid.

Kriitikute sõnul kasutatakse seadust selleks, et kiusata taga usuvähemusi. 2015. peksti surnuks ja pandi põlema kristlastest paar, kes olevat rüvetanud Koraani.

Pakistanis elab rohkem kui kaks miljonit kristlast. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles