Assad: Moskva pole kunagi minuga poliitilist üleminekut arutanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bashar al-Assad.
Bashar al-Assad. Foto: Reuters/ScanPix

Süüria president Bashar al-Assad ütles täna avaldatud usutluses, et Venemaa ei ole temaga kunagi arutanud poliitilist üleminekut – hoolimata rahvusvahelisest toetusest sellisele protsessile.

Assad ütles Damaskuses telekanalile NBC News, et ei tema Vene ametivend Vladimir Putin ega välisminister Sergei Lavrov ei ole kunagi tõstatanud lahkumise või poliitilise ülemineku küsimust.

«Üksnes Süüria rahvas saab otsustada, kellest saab president; millal tulla ja millal minna. Nad ei ole kunagi lausunud selle kohta ainsatki sõna,» ütles ta.

Assadi kommentaarid langevad ajale, mil USA välisminister John Kerry sõitis taas Moskvasse, et arutada Putiniga olukorda Süürias, kus verises viieaastases kodusõjas on hukkunud üle 280 000 inimese.

Ühendriigid ja Venemaa juhivad nime poolest üheskoos rahvusvahelisi jõupingutusi Assadi režiimi toomiseks ühise kõnelustelaua taha ülestõusnute relvarühmitustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles