Hiina armukesi kistakse alasti, pekstakse ja häbistatakse avalikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina rahvuslipp. Pilt on illustratiivne.
Hiina rahvuslipp. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Hiina sotsiaalmeedias on ringlemas video, kuidas poolalasti naist sakutatakse teiste naiste poolt. Väidetavalt oli naine ühe ründaja abikaasa armuke. Tegu ei ole esimese säärase juhtumiga ning meedias on «armukeste» juhtumid sagedased.

Videos lüüakse, pekstakse, rebitakse riideid seljast, tiritakse naise juukseid ning mitmed ründajad karjuvad ohvri peale. Videos, kus ohver nägu näha ei ole on ta poolalasti ning nutab, kirjutab France 24.

Mitmed ründajatest filmivad teda oma nutitelefonidega ja kõrvaltvaatajad jälgivad olukorda tundetult. Vaid üks möödakäija sekkub, kuid ilma erilise eduta. Taustal ilutseva kaare tõttu määrati kindlaks, et sündmus leidis aset Bozhou linnas Anhui provintsis.

Video postitati sotsiaalmeediasse juunis ning šokeeris suurt hulka internetikasutajaid, kuid vaatajate reaktsioonid olid erinevad. «Miks ta enda abikaasat ei peksa,» imestas üks. «Ei ole üllatav, et mehel armuke oli, kui ta enda naine selline on,» arvas üks teine kommenteerija.  

See ei ole ka esimene kord, kui säärased videod rünnakutest naiste vastu, keda armukeses olemises süüdistatakse, Hiina sotsiaalmeedias ringlevad. Hiljutine videoklipp näitab, kuidas maas istuv naine riietatakse vägivaldselt lahti ning tema juuksed lõigatakse ära - ka siin ei sekkunud ükski kõrvaltvaataja.

Armuke on märk uusrikaste edust

1980ndatel avanes Hiina majandus ning paljud hiinlased kasvatasid oma varandust. Lisaks luksuslikele autodele ning uhketele majadele demonstreerisid mehed oma finantsedu noore ja ilusa armukesega.

Paljud ostsid neile riideid, ehteid ning kortereid, sel ajal ilmusid riiki ka niiniimetatud «armukeste külad» nagu näiteks Shenzhen Kagu-Hiinas.

Sarnane nähtus leidis aset ka imperialistlikus Hiinas (221eKr - 1911), kus rikastel meestel olid mitmed ametlikud armukesed. Keiser Tang Gao Zongil oli seitsmendal sajandil näiteks ligi 3000 saatjat. 1949. aastal keelustas kommunistliku riigi liider Mao Zedong armukesed, sidudes seda feodaalse korraga.

Paljud hiinlased usuvad, et armukeste pidamine tuleneb moraalikriisist, mida Hiina ühiskond hetkel läbi elab. Abikaasa petmist on samuti seostatud korruptsiooniga, 2007. aastal ütles Hiina peaprokurör, et 90 protsenti korruptsioonis süüdimõistetutest on pidanud ka armukesi.

Hiinas on tõusuteel ka lahutuste arv - 80% lahutustest toimuvad truudusemurdmise tõttu ja hiljuti on tekkinud ka uus amet, milleks on armukeste «hirmutaja». Tema ülesandeks on lõhkuda suhe naise abikaasa ning armukese vahel.

2011. aastal avati Pekingis ka instituut, mis koolitab petetud naisi, samuti töötavad arvukad eradetektiivid abieluväliste armusuhete paljastamise nimel, mis võivad aga osutuda kalliteks teenuseteks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles