Aseri telekanal suleti Güleni intervjuu näitamise tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fethullah Gülen.
Fethullah Gülen. Foto: Reuters/ScanPix

Aserbaidžaani erakanal võeti eetrist maha ning seda süüdistati Türgiga strateegiliste suhete kahjustamises, kuna kanal oli eetrisse andnud intervjuu Türgi riigipöördekatses kahtlustatava islamivaimuliku Fethullah Güleniga.

Aserbaidžaani riigitelevisioon ja raadionõukogu teatasid üleeile oma kodulehel, et peatavad ajutiselt eraomandis oleva ANS-i tegevuse ning üritavad leida seaduslikku alust jaama litsentsi peatamiseks.

«Eesmärgiga vältida provokatsioone, mis on suunatud Türgi ja Aserbaižaani strateegiliste suhete kahjustamisele ning ennetada terroristlikku propagandat, otsustati ANS-i telekanal üheks kuuks tegevusloast ilma jätta,» seisis esmaspäevases nõukogu avalduses.

Kuigi ANS on valitsust pooldav jaam, sõnas ringhäälingut reguleeriv nõukogu, et annab asja kohtusse eesmärgiga jaama litsents alatiseks ära võtta.

Avalduses süüdistati telekanalit Türgi riigi ja valitsuse vastu suunatud propagandas ning väideti, et jaam oli kujutanud arenguid Türgis kui valitsuse poolt korraldatud lavastust, toetades samal ajal Güleni.

Lisaks väitis avaldus, et ANS oli intervjueerinud Güleni USA-s ning teatas jaama eesmärgist anda salvestus eetrisse kohalikus- ja välismeedias.

Tegelikkuses oli intervjuu salvestatud 16. juuli erakorralisel pressikonverentsil, mil riigipööre polnud veel maha surutud ning Güleni kodu Pennsylvanias külastasid mitme uudistekanali esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles