Endine Filipiinide president Arroyo vabastati vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ROMEO RANOCO/REUTERS/Scanpix

Endine Filipiinide president Gloria Arroyo vabastati täna sõjaväehaiglast pärast seda, kui ülemkohus oli lükanud tagasi endisele riigipeale esitatud süüdistused.

«Täna on hea päev, sest ta just vabastati,» sõnas presidendi advokaat Laurence Arroyo, kaitses 69-aastast endist riigipead, kes oli võimul 2001.-2010. aastani.

Presidenti süüdistati 2001.-2010. aastal 366 miljoni peeso varastamises riigi lotorahadest, mis oli mõeldud heategevuseks.

Kohus otsustas teisipäeval, et süüdistused ei vasta tõele, kuid tema vabastamine lükati edasi protseduurilistel põhjustel.

Arroyo tänas avalduses ka ülemkohut ning praegust presidenti Rodrigo Dutertet selle eest, et too vabastamist ei tõkestanud.

Ombudsman Conchita Carpio-Morales kaitses oma süüdistusi ning valmistab enda sõnul ette uut korruptsioonisüüdistust Arroyo vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles