Läti suursaadik USAs: ärge Trumpi sõnade pärast paanikasse sattuge (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Läti ja teised Baltimaad on alati täitnud oma kohustusi NATO ees, seepärast ei ole põhjust sattuda paanikasse USA vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi avalduste peale, et Ühendriigid ei pruugi Baltimaade kaitsmises osaleda, ütles teleusutluses Läti uus suursaadik USAs Andris Teikmanis.

«Tuleb pidada silmas, et see on valimiseelne retoorika, mis pärast ametissepääsemist muutub,» ütles suursaadik.

Ta meenutas ka, et küsimusele USA osalemise kohta Baltimaade kaitsmises vastas Trump «jah», kuid juhul kui need riigid täidavad oma kohustusi NATO ees.

Teikmanis rõhutas, et neid lubadusi täidetakse ja juba 2018. aastal jõuavad Läti kaitsekulutused kahe protsendini sisemajanduse koguproduktist (SKTst).

Suursaadiku sõnul valitseb USAs tasakaalustatud võimukolmnurk - täidesaatev võim, st president, seadusandlik võim, st kongress, ja kohtuvõim.

Suure osa tähtsatest küsimustest otsustab just nimelt kongress ja USA president peab arvestama kongressi enamuse seisukohaga, lisas Teikmanis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles