Hispaanias avastati drooniseirega 1,7 miljonit maksupetturit (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Hispaania valitsus on avastanud droonide abiga 1,69 miljonit majapidamist, mis ei ole riigile ettenähtud makse tasunud, vahendab The Local.

Hispaania maksuamet on laialdase õhuluureoperatsiooni käigus avastanud, et ligi 1,7 miljonit majapidamist ei ole deklareerinud juurdeehituste või basseinide rajamisega seonduvaid kulusid.

Drooni- ja satelliidiuuring viidi läbi 4340 Hispaania omavalitsuses. Enneolematu operatsioon on toonud kaasa 1,3 miljardi euro ulatuses täiendava maksuraha kogumist.

Hispaania maksuameti sõnul on maksupettusega seotud hinnanguliselt 8,9 protsenti riigi majapidamistest.

Lisaks majapidamistele, mis ei olnud oma juurdeehitusi deklareerinud, avastati ka hooneid, mis ei olnud üldse registrisse kantudki. Hinnanguliselt on elamuregistri andmebaas registreerimata majapidamiste lisamisel suurenenud kuni kolm protsenti.

Piirkondlikult suurima maksupettuste arvuga oli Andaluusia regioon, kus leiti 373 224 rikkumist, sellele järgnes Galiitsia 213 017 ja Castilla-León`i piirkond 164 141 rikkumisega.

«Iga projektile kulutatud euro pealt teenis maksuamet 16 eurot kasumit,» seisis avalduses.

Projekt jätkub, kuna 2000 linna ja omavalitsust on veel kontrollimata.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles