May: ELi-sisest vaba liikumist tuleb ohjeldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister Theresa May andmas pressikonverentsi eile Poola pealinnas Varssavis.
Briti peaminister Theresa May andmas pressikonverentsi eile Poola pealinnas Varssavis. Foto: AGENCJA GAZETA/Reuters/Scanpix

Euroopa Liidu liikmesriikidest pärit töötajate vaba liikumine Ühendkuningriiki ei saa endisel kujul jätkuda, ütles Suurbritannia peaministrer Theresa May eile toimunud visiidil Slovakkiasse ja Poola, vahendab EUObserver.

«Brittide Brexiti-hääletuse tulemus on selge märk - rahvas ei soovi, et vaba liikumine jätkuks, nagu see siiani on olnud, nad tahavad ses osas teatavat kontrolli,» ütles ta Varssavis ajakirjanikele.

Sama oli May sõnum ka Bratislavas, lisades, et see saab olema ka ELiga läbirääkimiste üks põhilisi teemasid.

«See ei saa olema lihtne. Minu hinnangul oleks oluline nii Suurbritannia kui Euroopa Liidu jaoks, et üks meie siseturu neljast vabadusest säiliks,» sõnas Mayle vastuseks Poola peaminister Beata Szydlo.

Slovakkia peaminister Robert Fico oli oma väljaütlemistes Bratislavas väljapeetum.

Tema sõnul oli brittidest hääletajate arusaam ELi-sisesest rändest erinev sellest, kuidas siin seda tajutakse. Lisaks palus ta Mayl mitte unustada neid Slovakkia kodanikke, kes juba ELis töötavad.

Suurbritanniasse on ümber asunud alates 2004. aastast, kui Ühendkuningriik oma tööturu ELi liikmesriikidest tulijatele avas, ligikaudu 800 000 poolakat ja umbes 90 000 slovakki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles