Venemaa panustab meediapropaganda edendamisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sputnik/Scanpix

Moskva andis rohelise tule Kremli ingliskeelse telekanali RT ja uudisteagentuuri Sputnik  rahastamise suurendamisele osana «mustade operatsioonide» kampaaniast.

Kriitikud on süüdistanud kanalit RT, endise nimega Russian Today, Kremli suuvooder olemises ja Moskva huvide teenimises.

The Timesi andmetel tõusis Moskva välismaiste tele-, raadio- ja internetikanalite rahastamine möödunud aastal 300 miljoni euro võrra, algselt plaanitud 178,5 miljoni asemel.

Tõusu põhjendati RT kontori avamisega Londonis ning saksa- ja prantsuskeelsete kanalite toetamisega.

Times lisas, et Sputnik avas ka uue peakontori Šotimaal Edinburghis.

NATO Euroopa vägede ülemjuhataja kindral Curtis Scaparrotti sõnas hiljutisel konverentsil, et Ühendriigid ja Lääne sõjaline liit peaksid jätkama investeeringute suurendamist, et edestada Vene sõjaväge.

«Me oleme teadlikud tegevusest kübersfääris ja näeme selle mõju Euroopas poliitiliste parteide rahastamise näol. Lisaks näeme, kuidas ehitatakse väiteid ebatõestele alustele,» sõnas Scapparotti.

«Kui vaadata konflikti dünaamikat, siis algab kõik sellest, mis jääb allapoole otsest konfliktitegevust, et seada valmis pinnas, mis ehk isegi otsese vastasseisuta võimaldab Venemaal olla oma huvide saavutamisel edukas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles