Põhja-Korea loodab Kuul lipu heisata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NASA väljavõte ameeriklaste käigust Kuu peale 13. detsembril 1972.
NASA väljavõte ameeriklaste käigust Kuu peale 13. detsembril 1972. Foto: NASA/REUTERS/Scanpix

Põhja-Korea kosmoseametnikud pingutavad kõvasti, et viia 2020. aastaks orbiidile senisest kõrgemal tehnilisel tasemel satelliidid, kuid kaugemas perspektiivis on põhjakorealaste sihtmärgiks Kuu, selgub kõrge kosmoseametniku usutlusest uudisteagentuurile Associated Press.

Põhja-Korea kosmoseagentuuri ametniku kinnitusel ei takista rahvusvahelised sanktsioonid Pyongyangi 2020. aastaks uusi satelliite orbiidile saatmast. Ta loodab ka, et järgmise kümne aasta jooksul jõuab Põhja-Korea lipp Kuule.

«Hoolimata sellest et USA ja tema liitlased püüavad meie kosmosearengut takistada, vallutavad meie lennundusspetsialistid kosmose ja heiskavad kindlasti DPRK (Korea Rahvademokraatliku Vabariigi) lipu Kuul,» ütles riikliku kosmoseameti teadusosakonna direktor Hyon Kwang Il.

Välisriikide ekspertide hinnangul on Põhja-Korea plaanid auahned, kuid teostatavad. Ehkki USA on ainsana saatnud Kuule mehitatud missiooni, on teised läkitanud sinna mehitamata kosmoselaevu ja selles mõttes oma lipu Maa kaaslasel heisanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles