Filipiinide president nimetas USA suursaadikut geiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rodrigo Duterte.
Rodrigo Duterte. Foto: AP/Scanpix

Filipiinide kange suuvärgiga president Rodrigo Duterte on oma värvika keelekasutusega alustanud järjekordse diplomaatilise riiu, nimetades Ühendriikide suursaadikut geiks.

«Nagu te teate, olen ma riius (Ühendriikide välisminister John Kerry) suursaadikuga. Tema geist suursaadiku, selle hoorapojaga. Ta ajab mu närvi,» sõnas Duterte.

President väljendas enda pahameelt Ühendriikide suursaadiku Philip Goldbergi riigitelevisioonis tehtud kommentaaride üle.

Goldbergiga sattus ta konflikti juba valimiskampaania ajal märkuste tõttu, mille kohaselt tahtis ta vägistada «ilusat» Austraalia misjonäri, kes vägistati ja tapeti 1989. aastal Davaos vanglamässu käigus. Duterte oli kaks aastakümmet Davao linnapea.

Goldberg ja Austraalia suursaadik kritiseerisid karmilt Duterte märkusi.

Ka oma valimiskampaanias kasutas Duterte autoriteetide solvamiseks rõõmuga vängemaid väljendeid - oma osa said kõik, tema poliitilistest rivaalidest paavstini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles