Riia linnapea kaebas trahvi venekeelse ametliku suhtlemise eest edasi

LETA/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune Riia linnapea Nils Ušakovs loodab  saada tagasivalitud kolmandat korda.
Praegune Riia linnapea Nils Ušakovs loodab saada tagasivalitud kolmandat korda. Foto: TASS/Scanpix

Riia linnapea Nils Ušakovs kaebas edasi trahvi, mille määras talle Läti riigikeelekeskus ametliku suhtlemise eest vene keeles, ütles Riia linnavalitsuse avalike suhete osakond agentuurile LETA.

Ušakovs saatis keskuse direktorile Māris Baltiņšile kaebuse inspektori peale, kes trahvis teda vene keele pruukimise eest Facebookis.

Ta juhtis tähelepanu asjaolule, et Läti seadus ei korralda sotsiaalvõrgustike keelekasutust.

Kaebuses mainitakse ka menetlusnormide rikkumist trahvi määramisel. Näiteks öeldakse, et käsitleti Riia linnavolikogu leheküljel 17. septembrist kuni 17 detsembrini 2015 avaldatut ning seejärel tulevad tekstis viited tänavu 17.-27. juunini avaldatu kohta, mille kohta haldusprotokolli ei koostatud. Ainus protokoll koostati tänavu 28. juunil ja seal seda ajavahemikku ei mainita.

Ušakovs peab riigikeelekeskuse otsust alusetuks, seaduse eesmärki ja menetluskorda eiravaks ning nõuab seetõttu selle tühistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles