Bill Clinton: Hillary isikliku meiliserveri kasutamine oli viga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: AFP/SCANPIX

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton tegi vea, et jätkas välisministrina isikliku meiliserveri kasutamist, ehkki seda olid teinud ka tema eelkäijad, tunnistas Hillary abikaasa, ekspresident Bill Clinton eile.

Hillary pidanuks teadma, et tema kohta kehtivad hoopis teised reeglid, kui ta kandideerib presidendiks, sõnas Bill Clinton Las Vegases ajakirjanike küsimustele vastates.

Clintoni sõnul ei tulnud diplomaatidel tollal e-kirju saates pähe muretseda andmete salastamise pärast.

Ekspresidendi arvates ei tohiks meiliserveri lugu olla umbusu põhjuseks, sest kui see oleks tõesti nii olnud, poleks riikliku julgeoleku ametkonnad Hillary Clintoni kandidatuuri toetanud.

Clintoni vastaskandidaat, vabariiklasest ärimees Donald Trump on veendunud, et Clintoni kadunud e-kirjad on riikliku julgeolekjuagentuuri (NSA) käes, kes peaks need kiiremas korras avalikustama.

Trump pöördus eile Pennsylvania osariigis Altoonas kampaaniakoosolekul rahvahulga poole küsimusega, kas NSA peaks Clintoni kirjad avalikustama ja sai üksmeelselt jaatava vastuse.

NSA ei ole öelnud, et Clintoni e-kirjad on tema käes. Trumpi väide näib tuginevat laialt levinud arvamusele, et NSA-l on infot miljonite inimeste kohta.

Clintoni juristid andsid eelmise aasta märtsiks välisministeeriumile üle 30 000 tema isiklikust serverist pärinevat e-kirja, kuid olid eelnevalt kustutanud 30 000 kirja, mida peeti isiklikuks. Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) on osa neist taastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles