Trump tahab USAsse siseneda soovijaid testima hakata (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: AP/ Scanpix

Donald Trump teatas, et riigi turvalisuse huvides tuleks hakata immigrantidele tegema ideoloogilist testi, vahendab CNN. 

Ettepanek hakata immigrante testima oli üks mitmest USAs Ohios peetud välispoliitikakõnes Trumpi poolt välja pakututest, mis aitaksid tema sõnul võidelda islamiäärmuslastega. Kõnega üritas Trump kriitikutele tõestada, et sobib USA sõjaväe ülemjuhataks, mis saaks olema osa tema töökohustustest presidendina.

Vabariiklaste presidendikandidaadi kõne avaldamisega aga kahanes vastupidiselt loodetule tema toetajate arv.

Kõnes väitis Trump, et riigis, mida ähvardab terrorism ja muud julgeolekuväljakutsed, on ainult tema sobilik selle kõigega tegelema. Praegust olukorda võrdles ta külma sõja aegsega, mille tõttu tuleks nii USA sise- kui ka välispoliitika välja vahetada.

«Peatame ajutiselt immigratsiooni USAsse riikidest, mis asuvad ohtlikes piirkondades ja mis on ajalooliselt terrorismi eksportinud,» tõi Trump välja ühe võimaliku viisina tagamaks Ühendriikide julgeolek.

«Külma sõja ajal oli meil test, mis aitas tuvastada immigrandi ideoloogilist sobivust Ühendriikidesse. Ammu on juba aeg see uuesti kasutusele võtta. Meie riigil on piisavalt probleeme, me ei vaja neid juurde,» lisas Trump. Test aitaks tema sõnul välja juurida need riiki siseneda soovijad, kes ei jaga USA väärtushinnanguid ega austa seal elavaid inimesi.

Trumpi kampaania esindaja ei täpsustanud CNNile, mida test endast kujutama hakkaks. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles