Venemaa algatas kriminaalasja Ukraina kaitseministri vastu (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak.
Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak. Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina kaitseministri Stepan Poltoraki vastu algatati kriminaalasi, edastas täna allikas Venemaa uurimiskomiteest.

«Uurimise läbi on saanud piisavalt kinnitust, et õigusvastane tegevus Donetski ja Luganski rahvavabariigi tsiviilelanikkonna suhtes pandi toime Ukraina kõrgeima sõjaväe juhtkonna ja nimelt kaitseminister Stepan Poltoraki käsul,» ütles pressiteenistuse töötaja.

Ta lisas, et kriminaalasi algatati ka Ukraina peastaabi ülema Viktor Muženko, endise maaväeülema Anatoli Pušenjakovi, maaväe tegevjuhi Sergi Popko ja rahvuskaardi ülema Juri Allerovi vastu.

«Uurimise käigus tuvastati, et Ukraina on mitu korda rikkunud kolmepoolse (Ukraina, Donetski rahvavabariik, Luganski rahvavabariik) kontaktrühma relvarahulepingut ja 2016. aasta raskerelvade tagasitõmbamise lepingut. Muu hulgas tulistavad Ukraina relvajõudude ja rahvuskaardi sõjaväelased raskerelvadest tsiviilobjekte, millel pole sõjalist tähtsust,» ütles pressiteenistuse töötaja.

Tema sõnutsi on suurtükitules osaliselt või täielikult hävinud 183 tsiviilobjekti, hukkunud seitse tsiviilisikut ja 74 saanud tervisekahjustusi, nende seas seitse alaealist.

«Tõendite kogumisel käib vilgas töö. Uurimisel hoiab silma peal uurimiskomitee esimees,» edastas pressiteenistus.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles