Egiptuse politsei jahib interneti abil homoseksuaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portaali Grindr avaleht.
Portaali Grindr avaleht. Foto: Kuvatõmmis

Egiptuse politsei kasutab geide tutvumisportaali Grindr ning teisi vastavale sihtrühmale mõeldud veebilehti selleks, et võtta kinni riigi homokogukonda kuuluvaid inimesi.

Väidetavalt on ametnikud portaali abil tuvastanud mitmete homoseksuaalsete elanike asukohta – ning Jerusalem Postile kõnelenud anonüümse allika väitel jõudnud nõnda ligi paarisaja meetri kaugusele oma sihtmärkidest. Et paljud kasutajad panevad üles ka oma näopildid, on nad politseinikele hõlpsalt äratuntavad.

«Hämmastav, kui kergesti on inimesed riigis nagu Egiptus nõus jagama isiklikku informatsiooni. See on enam kui rumal,» kõneles allikas väljaandele. «Ma soovitaksin igaühel olla internetis kohtamas käies ettevaatlik.»

Ehkki homoseksuaalsus pole Egiptuses illegaalne, arreteerivad võimud kohaliku geikogukonna liikmeid «liiderlikkuse seaduse» tähe all. Aprillikuus määrati liiderlikkuses süüdistatavatele üheteistkümnele mehele kokku 101 aastat vanglakaristust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles