Hiina hotellid said käsu mitte majutada islamiriikidest pärit turiste

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Hiinas
Hotell Hiinas Foto: SCANPIX

Hiina politsei andis Guangzhou piirkonna hotellidele käsu mitte majutada turiste, kes on pärit islami usuga riikidest nagu Afganistan, Pakistan, Süüria, Türgi ja Iraak.

Guangzhou hotellid said politseilt alates märtsist teateid, et neil tuleb hotellikohad ära öelda pakistanlastele, süürlastele, iraaklastele, türklastele ja afgaanidele, edastab The Independent.

Hiina välisministeeriumi teatel ei olnud nad sellisest politseipoolsest keelust kuulnud, samas mitmed hotellitöötajad on teatanud meediale sellest keelust.

Anonüümne hotellitöötaja sõnas väljaandele South China Morning Post, et nimetatud riikidest ei tohi kuni 10. septembrini võtta vastu külalisi, kuid ei selgitatud, miks seda teha ei tohi.

Teine töötaja sõnas uudistegentuurile Reuters, et islamiriikidest ei tohi võtta vastu ööbimiskohtade soovijaid, kuid politsei ei põhjendanud seda.

Hiina politsei keeld ei käi viietärni ja väga odavate hotellide kohta, samuti mitte rahvusvahelistesse või kohalikesse suurtesse hotellikettidesse kuuluvate hotellide kohta.

Reutersi teatel leidsid nad Guangzhoust vähemalt kolm hotelli, kus öö maksab 23 dollarit ja mis käivad selle keelu alla.

Arvatakse, et islamiriikidest isikute vastuvõtukeeluga on mingil määral seotud suursündmused, mille tõttu kehtestatakse karmid julgeolekumeetmed. 

Guangzhous toimus 25. – 26. augustil arengufoorum ning 3. – 5. septembrini leiab Hangzhous aset G20 riikide tippkohtumine. Kuigi Hangzhou asub Guangzhoust sadade kilomeetrite kaugusel rakendatakse mõlemas paigas rangeid turvameetmeid, kuna sinna saabuvad mitmed riigijuhid, kaasa arvatud USA president Barack Obama. Samuti külastavad G20 riikide kohtumisel osalejad Guangzhoud, kuna tegemist on tähtsa tööstuspiirkonnaga. 

Hiina meedia teatel kardetakse ka seal islamistide terrorirünnakuid ning selle tõttu tahetakse vähendada islamiusuga riikidest sissesõitjate arvu.

G 20 riikide kohtumisel Hangzhous elu praktiliselt seiskub, sest ametiasutused, firmad ja koolid suletakse ning elanikel soovitati võtta nädal puhkust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles