Venemaa liigutab Ukrainas ja Mustal merel vägesid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TASS/Scanpix

Venemaa roteerib Ukrainas Donetski ja Luganski oblastis luureallüksusi, samuti korraldab Musta mere ja okupeeritud Krimmi kohal õppusi, edastas Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsus täna.

Ukraina luure Facebooki lehel on öeldud, et strateegilise staabiõppuse Kavkaz-2016 ettevalmistusjärgus lendavad kaks Vene õhujõudude kauglennuväe 22. raskepommitajate diviisi (Engels, Saratovi oblast) strateegilist pommitajat Musta mere kesk- ja põhjaosa ning okupeeritud Krimmi kohal.

Lõuna sõjaväeringkonna Molkino 10. eriotstarbelise üksikbrigaadi allüksused harjutasid erirühmade mitmel viisil paiskamist Rostovi oblastisse Kuzminski polügooni tinglikesse luurepiirkondadesse luurama ja diversioone sooritama.

Luure teavitas, et Lõuna sõjaväeringkonna väeühendused ja üksikud Lääne ja Kesksõjaväeringkonna, Põhja-Jäämere laevastiku, õhujõudude ning õhudessantvägede üksused, mis kaasati ootamatusse Vene relvajõudude lahinguvalmiduse ja mobilisatsioonivõime kontrolli, on kõrgendatud lahinguvalmiduses.

Vene väejuhatus paiskas õppusele ka Donetski 1. armeekorpuse reservi. Roteeritakse Kostroma 331. langevarjudessantpolgu taktikalise rühma luureüksusi ajutiselt okupeeritud Donetskis, Ivanovo 98. õhudessantdiviisi allüksusi Luganskis ja Zaitseves, Donetski 1. ja 3. eriotstarbelise pataljoni üksusi Opõtne, Krasnogorivka, Marjinka ja Novotroitske suunal.

Viimase ööpäeva jooksul on kinnituse saanud viie vaenlase sõduri hukkumine ja 14 haavatasaamine, edastas luure peavalitsus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles