USAs Washingtoni osariigis leiti kloaagilapsed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsioon
Kanalisatsioon Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides Washingtoni osariigis Seattle´i piirkonnas Federal Ways leidsid kanalisatsiooni korrashoiuga tegelevad töölised lapsed, kes kas ajutiselt või alaliselt elasid kloaagis.  

Töölised märkasid, et kanalisatsiooniaugu kaas oli pidevalt pealt ära ja nad käisid seda sulgemas, kuid mõne aja möödudes oli see jälle augult ära, edastab The Independent.

Kui 35 kilogrammi kaaluv kaas oli ühe päeva jooksul kolmandat korda pealt ära, läksid nad kanalisatsiooniaugust sisse uurima, mis või kes selle taga olla võib.

Nad leidsid august alla jõudes viie meetri sügavuselt eest elamise, seal oli vineeri peal tekid ja padjad, riideid, toitu ja juua, mänguasju ja binokkel.

«See oli kohutav vaatepilt, sest tegemist on kloaagiga, kuhu jõuavad kodudest ja tööstushoonetest jäätmed. Kuid seal elatakse,» teatas insener Ken Miller.

30 aasta pikkuse kanalisatsioonispetsialisti kogemusega Milleri sõnul ohustavad seal elavaid inimesi hapniku puudus, mürgised ained ja gaasid ning haigusi kandvad närilised ja putukad.

Lisaks võib kanalisatsiooni lõksu jääda, kui kaant millegipärast enam pealt ei saa.

Väljaande Washington Post andmetel märkasid kanalisatsiooniinsenerid, et nende tegevust jälgivad kaugemalt kaks 12 – 13-aastast poissi. Töötajad uurisid poistelt, et kas nemad elavad maa-all ja üks poistest vastas, et juba mõnda aega.

«Olen seda tööd teinud üle 30 aasta ja ma ei ole varem millegi sellisega kokku puutunud. Mitte keegi ei peaks elama kloaagis, kuna surmaoht on suur,» teatas Miller.

Kohaliku meedia teatel ei ole täpseid andmeid, kui kaua poisid seal elanud on. Naabruses elavate inimeste sõnul on nad kahte poissi vahetevahel piirkonnas näinud, kuid ei ole teada, kas nad on kodust põgenenud või on see ainult nende mängupaik.

Töötajad eemaldasid kanalisatsioonist laste poolt sinna viidid asjad ja poisid ei tahtnud enam inseneridega juttu teha, vaid põgenesid.

Seattle`i politseil ei ole poiste nimed ja tegelik vanus teada, kuid lapsi otsitakse, et teha kindlaks, miks nad kanalisatsioonis olid.

Ametlikel andmetel on USAs umbes 2,5 miljonit kodutut last, kuid varasemast ei ole teada, et selles riigis mõni laps kanalisatsioonis elaks, küll on täiskasvanuid, kes seda teevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles