Donald Trump: Mehhiko maksab müüri eest täies mahus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariikliku partei presidendikandidaat Donald Trump pidas migratsiooniteemalise kõne, milles kinnitas veel kord: piirile Mehhikoga ehitatakse müür, mille eest lõunanaaber maksab sajaprotsendiliselt.

Trump kõneles juubeldavale rahvahulgale Arizonas, et ta muudab piiri kindlaks – ta ei välistanud ka võimalust miljonite illegaalide riigist väljasaatmiseks. Vaid mõned tunnid varem oli ta kohtunud Mehhiko presidendi Enrique Peña Nietoga, kuid miljardäri sõnul polnud nad müüriteemat arutanud. Riigipea rõhutas hiljem, et ta oli Trumpiga ühemõtteline – Mehhiko ei maksa midagi.

Oletati, et Trump loobub häälte püüdmise lootuses plaanist saata riigist välja ligi 11 miljonit ilma dokumentideta immigranti. Oma Phoenixis peetud kõnes võis teda mõista mitmeti. «Kohtleme iga meie riigis elavat inimest suure väärikusega,» rääkis ta algul. Kuid hiljem muutis ta tooni: «Kõik, kes on sisenenud Ameerika Ühendriikidesse ebaseaduslikult, kuuluvad väljasaatmise alla. Sellepärast meil ongi seadused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles