Ukraina: Donbassi autonoomia ei ole vastuvõetav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin.
Ukraina välisminister Pavlo Klimkin. Foto: AFP/SCANPIX

Donbassi mässulisele osale autonoomia andmine ei ole Kiievi jaoks vastuvõetav, ütles Ukraina välisminister Pavlo Klimkin.

«Kui me anname Donbassile autonoomia, nagu Venemaa seda tahab, on see samm Ukraina föderaliseerimise, selle nõrgestamise ja jagamise poole. Selles suunas Venemaa püüdlebki. Sellest saab Venemaa protektoraadi seadustamine Donbassis. Seejärel saab Venemaa strateegiaks lükata see protektoraat Trooja hobusena tagasi Ukrainasse,» ütles Klimkin usutluses raadiojaamale Deutsche Welle.

Tema sõnul on Donbassis rahu saavutamiseks vaja lõpetada tulistamine, võimaldada Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonil (OSCE) kontrollida kogu ala ning Vene-Ukraina piiri, samuti tõmmata eemale relvad, pärast seda aga alustada arutelu avatud ja ausate valimiste korraldamise üle.

«Kuidas me saame alustada valimiste ettevalmistamist, kui Donbassis on sellisel hulgal relvi ja neid tarnitakse üle Vene piiri?» Küsis minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles