Austraalia legaliseerib novembris ravikanepi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle aasta novembris legaliseeritakse Austraalias kanep, kuid selle kasutamine jääb siiski ravimiameti range järelvalve alla, vahendab Canberra Times.

Lõplik otsus avaldati kolmapäeval, sillutades teed aine legaliseerimiseks ravieesmärkidel. Siiski võib veel aega minna, kuni luuakse täielikult toimiv süsteem, mis võimaldab patsientidele kanepitoodetele ligipääsu.

Meditsiinilise kanepi eestkõneleja ja ühingu United in Compassion kaasasutaja Lucy Haslami sõnul on valitsuse otsus vajalik samm, vahendab Fairfax Media.

Kuid inimesed, kes ootavad ligipääsu meditsiinilisele kanepile, peavad ootama, kuni legaalsed protseduurid jõustuvad. Samuti kardab Haslam, et ravikanepi hinnad võidakse nii kõrgeks ajade, et patsiendid ei suuda seda endale võimaldada.

«Inimeste ja arstide harimisel on veel palju tööd teha, kuna mõned neist tunnevad endiselt ebamugavust mõttest kirjutada patsientidele ravikanepit välja,» sõnas Haslam.

Katsed on näidanud, et kanepi kasutamine võib olla abiks krampide ja kroonilise valu korral ning potentsiaalselt vähendada keemiaraviga seotud iiveldust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles