Kairo tulevahetustes on ööpäevaga tapetud seitse inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusmeelsete (vasakul) ja Mubaraki vastaste kokkupõrked Egiptuse Muuseumi juures Tahriri väljakul.
Valitsusmeelsete (vasakul) ja Mubaraki vastaste kokkupõrked Egiptuse Muuseumi juures Tahriri väljakul. Foto: SCANPIX

Egiptuse pealinnas Tahriri väljakul täna öösel president Hosni Mubaraki vastaste pihta tulistatud kuulid on tapnud neli inimest, kergitades Kairo südames viimase 24 tunni jooksul tapetute arvu seitsmeni.

«Kõik (neli) tapeti kuulilasust, üht tulistati pähe,» ütles Tahriri väljaku kõrval ajutises kliinikus patsiente raviv dr Mohammed Ismail AFP-le.

Tema kolleeg Amr Bahaa teatas varem, et alates eilsest on tõenäoliselt viga saanud enam kui 1000 inimest. Pealtnägijate sõnul avasid Oktoobrisillal paiknevad Mubaraki partisanid valitsusvastaste pihta tule. Üks pealtnägija ütles, et tulistajateks on erariietes politseinikud.

Tervishoiuminister Ahmed Hosni Faridi sõnul hukkus eile Mubaraki toetajate ja vastaste vahelistes kokkupõrgetes Kairo kesklinnas kolm inimest ning viga sai 639 inimest.

Tuhanded opositsiooni meeleavaldajad on endiselt Tahriri väljakul, olles seal öö veetnud. Nad on moodustanud gruppe ja on kogunenud väljaku barrikadeeritud sissepääsude juurde, oodates Mubaraki poolehoidjate uut tormijooksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles