Merkeli koduliidumaa valib kohalikku parlamenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel kristlike demokraatide kampaaniaüritusel koduringkonnas.
Angela Merkel kristlike demokraatide kampaaniaüritusel koduringkonnas. Foto: AFP/SCANPIX

Täna toimuvad kohalikud valimised Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal, kus asub ka kantsler Angela Merkeli valimisringkond; liidukantsleri erakond saab valimistel ilmselt lüüa ning küsitluste järgi teevad hea tulemuse populistlikud jõud.

Ligikaudu 1,3 miljonit inimest valivad täna Mecklenburg-Vorpommerni uue parlamendi. Liidumaal asub ka Merkeli koduringkond Stralsund.

Valimised Mecklenburg-Vorpommernis toimuvad täpselt aasta pärast seda, kui Saksamaa juht otsustas lubada riiki kümneid tuhandeid Süüriast ja muudest riikidest pärit immigrante.

Parempoolne erakond Alternatiiv Saksamaale (AfD), mis on teinud aktiivset kampaaniat Merkeli liberaalse pagulaspoliitika vastu, peaks liidumaa valimistel saavutama rekordtulemuse.

Arvamusküsitlused viitavad, et AfD võib liidumaal isegi edestada kristlikke demokraate, saavutates sotsiaaldemokraatide järel teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles