Video: Obama sõnul on Trump hakanud otsima toetust ühiskonna «ääremaadelt» (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA presidendi Barack Obama arvates on hakanud vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump otsima toetust neilt ameeriklastelt, kes tunnevad end ühiskonnas kõrvale tõrjututena.

Obama sõnas kanalile CNN antud intervjuus, et Trump teab, kuidas selliste «ääremaade» inimrühmadega käituda ja kuidas neile mõju avaldada ning ta on hakanud sellistele inimrühmadele rohkem tähelepanu pöörama. 

Trump pidas hiljuti kõne, milles lubas presidendiks saades karmistada migratsioonipoliitikat ja piirata märkimisväärselt sisserännet, samuti saata välja need, kes on saabunud USAsse illegaalselt.

Trumpi kõige skandaalsemaks ettepanekuks on aga USA-Mehhiko piirile müüri rajamine, mille tema sõnul peab kinni maksma Mehhiko, kuna sellest riigist saabub USAsse kõige enam illegaale.

Obama tõdes, et USAs suhtutakse väljapoolt tulijatesse eelarvamusega, kuid on ka neid, kes ei näe võõrastes ohtu.

«Noored ameeriklased ei ole sisserändajate vastu ega ole sellistel seisukohtadel migrantide suhtes, nagu seda on Trump,» teatas Obama.

Ta jätkas, et on neid sisserändajaid, kes ei ole suutnud USAs kohaneda ja selle tõttu võivad tunda end nii kultuuriliselt kui majanduslikult kõrvale tõrjutuna, kuid enamik on kohanenud ja naudivad pakutavaid hüvesid.

«USA on meie riik ja meie kodu, seda hoolimata nahavärvist, päritolust ja usust. Meil on kindlad põhimõtted ja väärtused, Trumpil tuleb sellega arvestada, kui ta tahab edu saavutada,» teatas Obama. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles