Afganistani väed alustasid lõunaprovintsis uut pealetungi Talibanile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani omakaitseväelane Tarin Kotis.
Afganistani omakaitseväelane Tarin Kotis. Foto: STR

Afganistani väed alustasid uut pealetungi Talibani võitlejatele, kes aeti reedel välja lõunaprovintsi Uruzgani pealinnast, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

Talibani väed tungisid eelmisel nädalal sügavale Tarin Koti linnajagudesse. Pärast mitu tundi kestnud lahinguid, saatis Kabul provintsi pealinna lisavägesid. Ööpäeva jooksul tapeti rohkem kui 80 Talibani võitlejat ja islamistid löödi taganema. Lahingutes linna pärast osalesid väidetavalt ka USA õhuväed.

"Tapetud on veel kümneid Talibani võitlejaid. Politsei ja armee eriüksused juhivad rünnakut ja neid toetatakse õhurünnakutega," kirjeldas Uruzgani kuberneri eestkõneleja Dost Mohammad.

Valitsus alustas uut pealetungi ööl vastu pühapäeva.

Mohammadi informatsiooni kohaselt on viimaste päevade lahingutes surma saanud 13 politseiametnikku ja haavata veel umbes 20 julgeolekutöötajat.

Islamiliikumine Taliban hõivas suvise pealetungi käigus ka mitu Helmandi provintsis asuva Lashkar Gah' naaberpiirkonda ja on hakanud ähvardama linna ennast. Kohalike ametnike hinnangul on umbes 80 protsenti provintsist kas Talibani käes või rühmituse kätte langemise ohus.

Helmand on mässuliste jaoks strateegiliselt tähtis, sest provintsis kasvatatav oopiumimoon annab suure osa maailma heroiinitoodangust. Hinnanguliselt kolme miljardi dollari suuruse käibega oopiumitoodang aitab sissitegevust rahastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles