ÜRO: Aleppo idaosa tervishoid on hävitatud (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppos asuva haigla palat pärast õhurünnakut.
Aleppos asuva haigla palat pärast õhurünnakut. Foto: Reuters/ScanPix

Süüria Aleppo linna mässuliste kontrollitud idaosa tervishoid on pea täielikult hävitatud, ütles täna ÜRO humanitaarabi koordinaator Stephen O'Brien.

Tema sõnul elab tsiviilelanikkond mässuliste valduses linnaosades põrgulikes oludes. «Haiglate pihta antakse pidevalt lööke,» märkis O'Brien.

Aleppo idaosa suurimat haiglat tabas eile kaks tünnipommi. Haigla sai pihta juba kolmapäeval ja oli seejärel suletud. Samal päeval sai tabamuse ka sama piirkonna suuruselt teine haigla.

Ida-Aleppos on vaid kuus toimivat haiglat, teatas neid toetav Süüria Ameerika Meditsiiniselts. Neist vaid üks saab aidata traumadega patsiente. Enam kui 250 000 lõksus olevat elanikku on ravimas vaid 30 arsti.

Pommirünnakud Ida-Aleppole on O'Brieni hinnangul sellise taseme metsikused, mis ei tohiks kellelegi osaks saada. «Kell käib. Lõpetage veresaun kohe!» nõudis O'Brien.

Süüria relvajõud üritavad Vene õhujõudude toel vallutada kogu Aleppot. Rängad pommirünnakud on nõudnud sadu inimohvreid.

Süüria relvajõud liikusid pühapäeval vähesel määral edasi linna põhjaosas, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. Üle nädala kestnud suurpealetung ei ole viinud läbimurdeni.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles