Duterte populaarsus on kuritegevuse vastu võitlemisega tõusnud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide presient Rodrigo Duterte (keskel valges).
Filipiinide presient Rodrigo Duterte (keskel valges). Foto: Bullit Marquez/AP/Scanpix

Filipiinide presidendi Rodrigo Duterte populaarsus on ametiaja kolme esimese kuuga tõusnud, seda ilmselt tänu brutaalsetele sammudele võitluses kuritegevuse vastu.

Eile avaldatud küsitlustulemuste kohaselt on Duterte tegevusega rahul 76 protsenti filipiinlastest. Rahulolematuid on ainult 11 protsenti ning ülejäänud ei osanud oma seisukohta väljendada.

Manilas baseeruv gallupifirma Social Weather Stations küsitles 24.-27. septembrini üle riigi 1200 täiskasvanut, soovides teada lihtsalt nende arvamust, kas president on oma tegevusega hakkama saanud.

Duterte võitis mais presidendivalimised lihthäälteenamusega, kogudes 37,5 protsenti häältest. Tema kampaania keskseks teemaks oli lubadus juurida kuritegevus poole aastaga välja.

Durterte lubas, et kuritegevuse vastase võitluse käigus võidakse tappa kümneid tuhandeid inimesi ning ta annab armu politseinikele, keda võidakse süüdistada massimõrvas.

Filipiinide president teatas eelmisel nädalal, et tapab hea meelega kolm miljonit narkosõltlast ning võrdles oma tegevust Adolf Hitleri jõupingutustega juutide hävitamisel.

Duterte on nimetanud USA presidenti Barack Obamat hoorapojaks ja ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni tobuks, pälvides sellega rahvusvahelist hukkamõistu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles