ÜRO-l ei ole vahendeid, et Mosuli põgenikke aidata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe võitleja Mosuli ilnnatänavatel.
ISISe võitleja Mosuli ilnnatänavatel. Foto: Reuters/ScanPix

ÜRO sõnul ei ole neil piisavalt ressursse abistada 1,5 miljonit inimest, kes oleksid sunnitud põgenema, kui käivitub Iraagi linna Mosuli sõjaline tagasivallutamine ISISelt, vahendab Independent. 

«Me ei oleks suutelised seda humanitaarkriisi haldama,» sõnas Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOMi) Iraagi filiaali esindaja Sandra Black. Riiklike koalitsioonivägede operatsioon võib alata juba oktoobri keskpaigas, kuid piisavalt vahendeid sellega kaasneva migrantidehulgaga toime tulemiseks ei ole.

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) hinnangul põgeneb Mosulist juba esimese paari päeva jooksul juba 200 000 inimest. Halvimal juhul võib põgenejate arv ulatuda 700 000 inimeseni.

Varustust jätkub Iraagis praegu umbes vaid 200 000 inimese abistamiseks. «Erakorralise abi infrastruktuuri paigutamine varjupaikadesse on hetkel meie olulisim ülesanne,» sõnas ÜRO humanitaarabi Iraagi esindaja Lise Grande.

Arvatakse, et Mosulis on lõksus umbes 1,2-1,5 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles