Merkel üritab Aafrikas rändetulva ohjeldada (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel Malis.
Angela Merkel Malis. Foto: AP/Scanpix

Eile Aafrikas kolmepäevast ringsõitu alustanud Saksamaa kantsler Angela Merkel hoiatas mandri riike «ajude väljavoolu» eest; visiit keskendub julgeolekuküsimustele ja rändetulva piiramisele.

Esimeses peatuspaigas Malis rõhutas Merkel  vajadust luua Mali arengupoliitika ja sõjalise toetuse tugevdamiseks sidus koostöö.

«Sõjavägi üksi ei suuda tuua julgeolekut ja rahu,» ütles kantsler ühisel pressikonverentsil Mali presidendi Ibrahim Boubacar Keïtaga. «On oluline, et Aafrika ei kaotaks oma parimaid päid,» lisas kantsler.

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) andmetel lahkub Sahara-tagusest Aafrikast aina enam spetsialiste ja oskustöölisi, mis toob kaasa ajude väljavoolu ja pikaajalise sotsiaalse kahju.

Merkel ütles eelmisel nädalal usutluses nädalalehele Die Zeit, et Aafrika stabiilsuse toetamine ja inimeste elutingimuste parandamine aitaks vähendada lahkujate arvu.

Malis külastab Merkel ÜRO rahutagamisoperatsioonis MINUSMA ja Euroopa Liidu väljaõppemissioonis osalevaid Saksa sõdureid.

Sealt suundub kantsler edasi Nigerisse ja Etioopiasse. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles