Tapjaklounide juhtumid on Taanis plahvatuslikult kasvanud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapjaklounide juhtumid on viimase paari kuuga hüppeliselt kasvanud.
Tapjaklounide juhtumid on viimase paari kuuga hüppeliselt kasvanud. Foto: Press Association Images/ScanPix

Eile õhtul ajas kirvega vehkiv kloun Taanis Holbæki linnas taga 22-aastast meest. Eelnev nädalavahetus on toonud Taanis kaasa «tapjaklounidega» seotud juhtumite plahvatusliku kasvu, vahendab The Local.

«22-aastane oli väga šokeeritud, kui me temaga hiljem rääkisime,» sõnas politsei kõneisik Carsten Andersen kohalikule uudistekanalile TV Øst. «Selline käitumine on täiesti vastuvõetamatu.»

Nädalavahetusel kasvas Taanis hüppeliselt «tapjaklounidega» seotud intsidentide arv, kui üle riigi teatati kaheksateistkümnest uuest juhtumist.

Anderseni sõnul hirmutati laupäeva öösel ka teist 20-aastast meest, kui kloun Holbæki linnas põõsastest välja hüppas. Klounist teatati ka lähedalasuvas Svinninge linnas.

Ka Sjællandi lõunaosas toimus nädalavahetusel ridamisi klounijuhtumeid, näiteks ründas klounikostüümis isik naist, kes oli öösel koeraga jalutama läinud. Kloun jälitas teda kuni koduni, kus tal õnnestus end tuppa lukustada ja politsei kutsuda.

Klounirünnakutest teatati ka Næstvedi ja Merni linnades. «Tegemist ei olnud sama isikuga,» ütles Lõuna-Sjællandi politseinik Søren Østervig. «Mernis tulistasid ilutulestikurakette kaks maskides noormeest. Præstøs jälitas inimesi aga üksikisik.»

«Tapjaklounide» fenomen sai alguse Ameerika Ühendriikides augustis ning on kiiresti levinud üle Ameerika ja Euroopa. Viimastel nädalatel on teateid klounimaskides ahistajatest saabunud nii Taanist, Norrast, Rootsist, Suurbritanniast, Iirimaalt kui Hollandist.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles