Norra paigutatakse USA sõdurid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra sõjaväelased.
Norra sõjaväelased. Foto: AFP/SCANPIX

Norra soostus majutama oma alal umbes 330 USA merejalaväelast, teatasid võimud. Välisvägi saabub Norra Teise maailmasõja lõpust alates esimest korda.

«Norra kaitse sõltub liitlaste abist. Riigi julgeoleku tarvis on vaja, et liitlased käiksid meie juures ja õpiksid tegutsema koos Norra relvajõududega,» ütles Norra kaitseminister Ine Marie Eriksen Søreide raadiojaamale Deutsche Welle.

USA sõdurid paigutatakse Værnesi õhujõudude baasi Trondheimi lähedal umbes tuhande kilomeetri kaugusele Vene piirist. Merejalaväelased jõuavad Norrasse tuleva aasta jaanuaris ja hakkavad rotatasiooni korras harjutama põhjala tingimustes tegutsemist.

Norra kaitseministeeriumi avalduses seisab, et USA sõjaväelased saabuvad ajutiselt ja järgmise aasta jooksul arutatakse selle lepingu edasist saatust. Norra on NATO liige 1949. aastast, kuid liitu astudes lubas kuningriik Moskva nõudmisel mitte paigutada oma alale rahuajal välisväge, märkis raadiojaam.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles