Trump kavatseb vähemalt kaks miljonit immigranti USAst välja saata (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Reuters/ScanPix

Donald Trumpi valimiskampaania üks põhilubadusi oli karmistada USA immigratsioonipoliitikat. Nüüd teatas tulevane USA president oma esimeses teleintervjuus pärast valimisvõitu, et võimule saades kavatseb ta viivitamatult riigist välja saata kaks kuni kolm miljonit illegaalset immigranti.

«Mida me teeme, on see, et saadame välja inimesed, kes on kurjategijad ja kellel on kuritegelik register, jõuguliikmed, narkodiilerid, neid inimesi on palju, ilmselt kaks miljonit, võib olla isegi kolm miljonit, me saadame nad meie riigist välja või me paneme nad vangi. Aga me saadame nad riigist välja, sest nad on siin ebaseaduslikult,» ütles Trump intervjuus telekanali CBS saatele «60 minutit».

Ta märkis, et pärast seda, kui võimud on saavutanud kontrolli USA välispiiride üle, teevad immigratsiooniametnikud selgeks, kui palju on riigis illegaalseid sisserändajaid. Hinnanguliselt elab USAs kuni 12 miljonit illegaali.

Samuti kinnitas Trump, et USA-Mehhiko piirile ehitatakse müür. Aga ta täpsustas, et mingi osa sellest kaetakse piirdeaiaga. 

Telekanal CBS annab täismahus intervjuu eetrisse täna õhtul kell 19.00 (esmaspäeval kell 02.00 Eesti aja järgi) ning see sisaldab ka jutuajamist Trumpi abikaasa Melania ja nelja lapse - Ivanka, Tiffany, Ericu ja Donald juunioriga.

CBS salvestas intervjuu Trumpiga reedel.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles