Leke: Brexitiks pole endiselt mingit plaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp Big Beni ees.
Euroopa Liidu lipp Big Beni ees. Foto: PA images/Scanpix

Suurbritannia valitsusel pole Brexitiks endiselt mingit plaani ja strateegias ei pruugita jõuda üksmeelele veel kuue kuu jooksul, seisab valitsuskabineti jaoks koostatud lekkinud memos.

The Timesi kätte sattunud memos hoiatatakse, et parlament töötab kuni 500 Brexitiga seotud projekti kallal ja võib vajada 30 000 inimest lisatööjõudu. Euroliidust lahkumiseks pole aga seni ühtset strateegiat, kuna valitsuskabinett on lõhenenud, kirjutab BBC.

Valitsus neid väiteid aga omaks ei võta. Transpordiminister Chris Grayling ütles, et tal pole aimugi, kust selline memo pärineda võib.

Peaminister Theresa May loodab anda käiku Artikkel 50 Euroopa Liidust lahkumise alustamiseks järgmise aasta märtsis.

BBC korrespondendi Chris Masoni sõnul näitab lekkinud memo seda, kui keerukas, vastuoluline ja vaevanõudev Brexiti protsess olema saab.

Valitsuskabinetile mõeldud memo pealkirjaga «Brexiti uuendused», mille kirjutas anonüümne konsultant, jagab arvamust, et valitsuse otsusteks Brexiti asjus läheb veel vähemalt kuus kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles