Pildid: Trumpi nõunik paljastas tahtmatult oma salajase terrorivastase kava (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Kris Kobach üleeile kohtumas.
Donald Trump ja Kris Kobach üleeile kohtumas. Foto: Drew Angerer/AFP

Ameerika Ühendriikide sisejulgeolekuministriks pürgiv Kris Kobach jäi üleeile USA presidendiks valitud Donald Trumpiga koos poseerides sel moel uudisteagentuuri AP fotograafi kaamerasilma ette, et paljastas osaliselt ka oma üheaastase julgeolekuplaani.

Kobach kohtus Trumpiga Bedministeris eraviisiliselt, et arutada 45 minuti vältel piirijulgeoleku, rahvusvahelise terrorismi ja riigibürokraatia reformimise üle.

Kobachi käes olevast paberipakk paistab olevat tema strateegiline esimese 356 päeva plaan.

Osaliselt käega kaetud dokumendi esimene osa räägib sellest, et Kobach keelaks potentsiaalsetel terroristidel USAsse sisenemise. «Kõik kõrge riskiga aladelt pärit välismaalased pannakse jälgimise alla,» seisab seal veel.

Ka sisaldab Kobachi kava Trumpi presidendikampaaniast tuttavat retoorikat, sest seal soovitatakse kõrge riskitasemega välismaalasi põhjalikult küsitleda šariaadi toetamise, džihaadi, meeste ja naiste võrdsuse ja USA konstitutsiooni teemadel.

Lisaks lõpetaks Kobach süüria pagulaste vastuvõtmise riiki ning toetaks Mehhiko piirile kiireloomulist müüriehitust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles