Pikaldane thatcherist astus varjust välja

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Fillon ja Vladimir Putin Kremlis 2011. aastal, mil mõlemad olid peaministrid.
François Fillon ja Vladimir Putin Kremlis 2011. aastal, mil mõlemad olid peaministrid. Foto: Atjom Korotajev/ITAR-TASS/SCANPIX

Ekspeaminister François Filloni võit pühapäevastel paremerakondade sisevalimiste lõppvoorus tähendab viimaste arvamusküsitluste järgi seda, et selgunud on mõlemad kandidaadid, kellest emmast-kummast saab kevadistel presidendivalimistel uus Prantsusmaa president.

Vabariiklaste kandidaadiks valitud Filloni kõrval lubavad arvamusuuringud 7. maiks finaalikohta ka Rahvusrinde liidrile Marine Le Penile. Et president valitaks ära juba esimeses, aprillis toimuvas voorus, ei peeta aga tõenäoliseks.

Tõsi, nagu tõestasid Briti referendumi ja Ameerika Ühendriikide presidendivalimiste tulemus, ei pruugi arvamusuuringuid usaldada. Ka Prantsusmaal tehtud küsitluste põhjal peeti konservatiivide presidendikandidaadi suursoosikuks algul hoopis ekspeaministrit Alain Juppéd. Läks aga teisiti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles