Mogherini: EL ei plaani Süüria tõttu Venemaale sanktsioone kehtestada (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi välispoliitikajuht Federica Mogherini
ELi välispoliitikajuht Federica Mogherini Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Liidul ei ole plaanis Venemaale selle rolli eest Süüria sõjas sanktsioone kehtestada, ütles bloki välispoliitikajuht Federica Mogherini esmaspäeval.

«Ei, me ei arutanud üldsegi sanktsioone, ükski liikmesriik ei palunud lisatööd sanktsioonide kallal Venemaa suhtes», ütles Mogherini Brüsselis EL-i välisministrite kohtumise järel pressikonverentsil.

EL-i liidrid otsustasid oktoobris erimeelsuste tõttu loobuda ähvardustest kehtestada Venemaale Aleppo veresauna tõttu sanktsioonid.

Süüria valitsusvägede pealetungi edu ja Aleppo peatse režiimi kätte langemise väljavaade sundisid EL-i nädalavahetusel hoiatama, et blokk võib laiendada Süüria ametnikke ja organisatsioone hõlmavat musta nimekirja.

EL-i liidrid kogunevad neljapäeval Ülemkogule.

Mogherini kinnitas, et EL on Süüria teemal ühtne. «Te leiate ühtsuse igast meie sõnavõtust,» lausus Itaalia eksvälisminister. «Te leiate eurooplaste ühtsuse mitte ainult avaldustes ja diplomaatilises tegevuses, vaid ka humanitaarvaldkonna jõupingutustes.» 

EL-i liidritelt oodatakse tippkohtumisel otsust Venemaale Ukraina konflikti tõttu kehtestatud sanktsioonide pikendamisest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles