Mida me teame: Saksamaa peaprokurör ja politseijuhid Berliini tururünnakust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS/Scapix

Täna Eesti aja järgi kell 15.30 toimus Berliinis pressikonverents, kus Saksamaa peaprokurör Peter Frank, kriminaalpolitsei juht Holger Münch ja Berliini politseijuht Klaus Kandt jagasid värskemat infot eilse terrorirünnaku kohta.

Saksamaa peaprokurör Peter Franki sõnul ei ole teada, kas rünnaku taga oli üks või rohkem isikuid.

Frank kinnitas ka Berliini politsei kahtlust, et vahistatud pakistanlane ei pruugi olla tegelik rünnaku toimepanija. Peaprokuröri sõnul peaks saavutatama lõplik kindlus selles küsimuses täna õhtuks.

Beriini politseijuht Klaus Kandtilt küsiti, millal teatas poolakast veokiomanik politseile, et tema firmale kuuluv sõiduk on kadunud. Kandt ütles, et esimest korda said nad veoki asukohast teada pärast rünnaku toimumist. Asjaolu, et veokijuhil puudus GPS-side, oli nii tavaline, et talle ei näinud vajadust, seepeale kohe politseisse helistada.

Lisaks kaitses Berliini politseijuht otsust linna jõuluturge betoonpiiretega eraldada, öeldes, et terrorismirünnakute ohtu ei saa kunagi täielikult nullida.

Kandt märgis, et Saksamaal on hetkel vähemalt 2500 jõuluturgu, neist 60 Berliinis, seega politsei jaoks on taolist rünnakut ärahoida väga keeruline.

Kriminaalpolitseijuhi Holger Münchi sõnul on nüüdseks täiesti selge, et rünnaku korraldasid islamistid.

«Peame arvestama võimalusega, et relvastatud ründaja on jätkuvalt vabaduses. Seetõttu oleme me kõrgemas valmisolekus vajadusel reageerida,» märkis politseijuht, lisades, et siiani pole relva, millega Poola veokijuht tapeti veel leitud.

Münchi hinnangul võib veokit juhtinud mehe puhul olla tegu n-ö üksiku hundiga, sest siiani ei ole ükski terroristlik rühmitus rünnakut omaks võtnud.

Politseijuhi sõnul on kaheteistkümne hukkunu hulgas kuus sakslast.

PRESSIKONVERENTS ON LÕPPENUD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles