Moskva: USA on kaotanud sanktsioonide kehtestamisega reaalsustaju (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuledes Kreml
Tuledes Kreml Foto: SCANPIX

USA on täielikult kaotanud reaalsustaju, väitis Vene välisministeerium laupäeval, reageerides Washingtoni reedesele otsusele kehtestada sanktsioonid mitmele Süüria ministrile ja ühele Vene pangale.

USA rahandusministeerium kehtestas sanktsioonid teiste seas Süüria naftaministrile Ali Ghanemile ja rahandusministrile Mamun Hamdanile, samuti Süüria lennufirmale Cham Wings, mida süüdistatakse välisvõitlejate transportimises, ja Süüria keskpanga juhile Dureid Durghamile.

Nimekirja kanti ka Süüria valitsuse siseringi kuuluva Rami Makhlufi kaks ettevõtet, mida süüdistatakse äärmusrühmituse Islamiriik valduses olevatel aladel puuritud nafta töötlemises.

Sanktsioonide nimekirja kanti ka Vene Tempbanki juhatuse üheksa liiget, keda süüdistatakse finantsteenuste osutamises president Bashar al-Assadi režiimile.

«Ameerika sanktsioonide laiendamine Venemaa vastu ajal, mil verised rünnakud Ankaras ja Berliinis peaksid mõistlikke inimesi koondama võitluseks terrorismi ohuga, näitab, et Washington on täielikult kaotanud reaalsustaju,» ütles Vene välisministeerium avalduses.

«USA püüab karistada meie meie toetuse eest Süüria valitsusele võitluses terrorismi vastu, mis on oht mitte ainult sellele riigile, vaid kogu maailmale.»

«Washingtoni soov režiimimuutusele Süürias on nii tugev, et see on valmis aitama igat hävitavat jõudu,» rõhutati Vene välisministeeriumi avalduses. «Me ei allu sanktsioonidele.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles