Valge Maja tunnistab, et Trump ei kirjutanud oma kõnet ise (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trumpi nõunik Stephen Miller.
Trumpi nõunik Stephen Miller. Foto: DOMINICK REUTER/AFP/SCANPIX

Suurema enamuse Trumpi kõnest ei kirjutanud president ise, nagu ta oma Twitteri-postituses vihjas, vaid kaks tema nõunikku, vahendab The Independent.

Kaks päeva enne ametivande andmist postitas Trump internetti pildi, milles näiliselt tegeles presidendi talveresidentsis inauguratsioonikõne kirjutamisega.

Kuid Valge Maja ametniku sõnul on suurem osa tema kõnest kirjutatud tegelikult Stephen Milleri ja Steve Bannoni poolt.

Trumpi presidendikampaania ajal koostas Miller enamiku Trumpi kõnedest ja eelmisel kuul teatas väljaanne Politico, et ülemnõunikuna on ta vastutav ka inauguratsioonikõne koostamise eest.

«Ma ei usu, et oleksime alates Andrew Jacksoni aegadest sellist kõnet kuulnud,» ütles Trumpi peastrateeg ja nõuandja Bannon.

«Selles oli sügavat patriotismi. See oli tema populistliku ja rahvusliku liikumise julge deklaratsioon. Ja seda esitati väga jõuliselt,» lisas strateeg.

Internetis aga hakkasid kiirelt levima sarnasused Trumpi kõne ja filmi «The Dark Knight Rises» dialoogi vahel.

Trumpi kõne oli ka lühim ametisse astumise kõne pärast Jimmy Carteri oma 1977. aastal ja poole lühem viimastest ametivannete kõnedest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles