Läti võimud valmistuvad leegionäride marsiks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti leegionäride marss Riia südalinnas.
Läti leegionäride marss Riia südalinnas. Foto: SCANPIX

Läti siseministri Linda Murniece hinnangul pole julgeolekurisk tänavuse leegionäride päeva eel suurem kui varasematel aastatel.

Murniece kinnitusel tagatakse 16. märtsil tähistataval leegionäride päeval kogu riigis avalik kord ja turvalisus. Siseministri kinnitusel on politsei saanud vihjeid võimalike provokatsioonide kohta, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Riia linnavõimud on sarnaselt eelmistele aastatele keelanud Teises maailmasõjas natsionaalsotsialistliku Saksamaa mundrit kandnud sõjameeste iga-aastase mälestuspäeva tähistamise.

Läti ja vene kogukonna vahel pingeid tekitaval aastapäeval, mil mälestatakse 1944. aastal Velikaja jõel peetud lahingut, milles Punaarmee sai Saksa mundris sõdinud Läti üksustelt lüüa, soovis kesklinnas asuva vabadusmonumendi juures ürituse korraldada kuus rühmitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles