Valge Maja: Trumpi ja Putini vestlus on algus suhete parandamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

USA ja Vene presidendi Donald Trumpi ja Vladimir Putini telefonikõne laupäeval on "märkimisväärne algus" Washingtoni ja Moskva vaheliste suhtete parandamisele, teatas Valge Maja.

"Positiivne kõne on märkimisväärne algus remonti vajavatele Ühendriikide ja Venemaa suhete parandamisele," öeldi Valge Maja avalduses.

"Nii president Trump kui ka president Putin loodavad, et pärast tänast kõnet suudavad mõlemad pooled liikuda kiiresti terrorismi ja muude vastastikkust muret tekitavate küsimustega tegelemises."

Vestlus kestis umbes tund aega.

Kremli varasemal teatel leppisid riigipead kokku suhete arendamises "kui võrdsed" ning aluse panemises "tõelisele koordinatsioonile" võitluses äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu.

Kremli sõnul arutasid Putin ja Trump terrorismivastast võitlust, strateegilise stabiilsuse valdkonda, Iraani tuumaprogrammi, Ukraina konflikti, Lähis-Idas ja Korea poolsaarel toimuvat ning kaubandussuhteid.

Kõneluste "prioriteet" oli võitlus rahvusvahelise terrorismi vastu ning kõnelused olid "positiivsed", lisati Kremli avalduses.

Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov rõhutas, et Venemaale kehtestatud sanktsioonide küsimust ei arutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles