Põhja-Korea vallandas julgeolekuülema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-Un pealinna algkoolis. Foto on illustratiivne.
Kim Jong-Un pealinna algkoolis. Foto on illustratiivne. Foto: STR/AFP/Scanpix

Põhja-Korea vallandas jaanuaris riikliku julgeolekuministri eeldatavasti seoses korruptsiooni, võimu kuritarvitamise ja tema juhitud ametkonna toime pandud piinamise tõttu, teatas Lõuna-Korea täna.

Põhja-Korea riigijuhi Kim Jong-uni lähikonda kuuluva Kim Won hongi vallandamine võib destabiliseerida stalinistliku riigi juhtkonda ja suurendada hirmuõhkkonda võimueliidis, ütles Lõuna-Korea ühinemisministeeriumi pressiesindaja Jeong Jeon hee.

Pyongyang ei ole Kim Won hongi kohta midagi öelnud ning Jeong ei avaldanud, kuidas Lõuna-Korea valitsus sellest teada sai.

Lõuna-Korea ühinemisministeeriumi pressiesindaja sõnas, et uurimine julgeolekuministri tegevuse suhtes kestab ning teda võib ees oodata karm karistus.

Kim Jong-un on alates võimuletulekust 2011. aasta detsembris hukanud või erru saatnud hulgaliselt kõrgeid ametnikke. Lõuna-Korea valitsus on nimetanud Kimi tegevust hirmuvalitsemiseks.

Pole selge, kas Kim Won hongi väidetav vallandamine tähendab, et ta on Põhja-Korea võimueliidist alatiseks kõrvaldatud.

Kim Jong-uni lähedane abi Choe Ryong hae saadeti 2015. aastal väidetavalt kollektiivmajandisse ümberõppele. Vastu ootusi õnnestus tal aasta hiljem Töölispartei kongressil oma poliitiline positsioon taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles