Le Pen pehmendas võidu nimel kampaanialubadusi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusrinde juht ja presidendikandidaat Marine Le Pen
Rahvusrinde juht ja presidendikandidaat Marine Le Pen Foto: Kristina Afanasyeva/Scanpix

Lootuses suurendada oma toetajaskonda sel aastal Prantsusmaal toimuvate presidendivalimiste eel, on Rahvusinde juht ja presidendikandidaat Marine Le Pen oma äärmuslikke valimislubadusi pehmendanud, vahendab Deutsche Welle . 

Le Peni kampaania lubab välja toodud 144 meetmega Prantsusmaa tagasi «õigele teele» viia. Ta pakub enda sõnul valijatele patriootlikku alternatiivi globaliseerumisele. 

48-aastane Le Pen kavatseb võites Prantsusmaal taaskehtestada piirikontrolli, kaotada euro ja lahkuda NATOst. Ta on vastu vabakaubanduslepetele ning lubas korraldada referendumi Euroopa Liitu jäämise üle.

Lisaks soovib Le Pen oluliselt piirama asuda immigratsiooni. 

Sellest hoolimata on ettepanek pehmem, kui Rahvusrinde 2012. aastal avaldatud manifest. Selles pole juttu surmanuhtluse taaskehtestamisest. Eurost loobumisest küll räägitakse, kuid see ei oma dokumendis lõikudepikkust aukohta. Ka immigrantide vastu ollakse lahkemad. 

Otsus manifesti lahjendada analüütikute hinnangul aga tema võiduvõimalusi ei suurenda. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles