Trump: ma sain päranduseks korralageduse (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump ütles neljapäeval, et sai päranduseks korralageduse ning Ühendriigid seisavad silmitsi terve rea nii kodu- kui välismaiste probleemidega.

Trump ütles oma esimesel üksinda antud pressikonverentsil, et töökohad liiguvad USAst Mehhikosse ja teistesse riikidesse ning et välismaal valitseb massiline ebastabiilsus.

«Ausalt öelda sain ma päranduseks korralageduse. See on korralagedus. Kodus ja võõrsil. Korralagedus,» ütles ta. «Madal töötasu, madalad palgad. Massiline ebastabiilsus välismaal, kuhu iganes ka ei vaataks. Lähis-Ida on katastroof. Põhja-Korea. Me lahendame selle, inimesed. Me lahendame kõik need asjad.»

Trump nimetas USA meediat ebaausaks

USA president Donald Trump ründas pressikonverentsil taas ka Ühendriikide meediat, nimetades uudistekanaleid ebaausaiks.

«Press on muutunud sedavõrd ebaausaks, et kui me sellest ei räägi, teeme ameeriklastele tohutu karuteene,» ütles Trump.

Trumpi sõnul teenib USA uudismeedia huve ning paljud inimesed teenivad kasumit «väga-väga selgelt katkise süsteemi pealt».

Trump rääkis nii pärast endise Florida osariigi föderaalprokuröri Alexander Acosta tutvustamist oma uue tööministrikandidaadina.

Acosta kandidatuur kerkis esile pärast seda, kui Trumpi esimene valik Andrew Puzder taandas end seoses survega tema äridele ning eraelus aset leidnud vastuolulistele aspektidele.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles