Trump ei saa Venemaast üle ega ümber (1)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide president Donald Trump ja tema justiitsminister Jeff Sessions Valges Majas.
Ühendriikide president Donald Trump ja tema justiitsminister Jeff Sessions Valges Majas. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

«Mitu korda ma pean sellele küsimusele vastama?» küsis Ameerika Ühendriikide president Donald Trump, kui ajakirjanikud  pärisid ülemöödunud neljapäeval pressikonverentsil ikka ja jälle tema ja ta lähikonna sidemete kohta Venemaaga.

«Mul pole Venemaaga tegemist. Ma pole aastaid teinud Venemaale ühtegi telefonikõnet ega kellegagi Venemaalt rääkinud. Mitte et ma ei võiks seda teha. Mul pole lihtsalt kellegagi rääkida,» selgitas president, kinnitades, et tal pole Venemaal ärihuvisid ning ka tema meeskonnaliikmetel pole lubamatuid sidemeid Venemaaga.

Pressikonverents toimus neli päeva pärast seda, kui Trumpi esialgu valitud julgeolekunõunik Michael Flynn oli ametist lahkunud. Kuigi Flynn pälvis kriitikat kaastöö pärast Vene propagandakanalile RT, sai talle saatuslikuks valetamine oma suhtluse kohta Vene suursaadikuga presidendikampaania ajal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles